catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted

OLIEVULDOP

Auto Oliedop Top-kwaliteit voor een topprijs
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Oliedop met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Olievuldop binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Olievuldop
 • Auto Olievuldop onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Oliedop vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Olievuldop onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Oliedop onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Oliedop onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Motorolie dop onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Olievuldop reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Olievuldop onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Olievuldop

De olievuldop dicht de opening stevig af en voorkomt zodoende dat het smeermiddel in het rond spettert en dat er vuil in het systeem terechtkomt.

5 weetjes voor gebruik en vervanging ervan

 1. Vervang het onderdeel, zodra het niet meer luchtdicht is. Het kent geen vaste levensduur.
 2. Oefen niet te veel kracht uit tijdens het losdraaien van de dop als u de motorolie bijvult of ververst. Anders bestaat er een risico op beschadiging van de schroefdraad. Er kunnen dan stukjes van het onderdeel onder de nokkenas of op de carterpan terechtkomen en defecten aan deze onderdelen veroorzaken.
 3. Controleer de staat van de pakking voor de olievuldop. Als deze haar elasticiteit verloren heeft of gescheurd is, moet ze zo snel mogelijk vervangen worden. Een versleten pakking kan niet voor een degelijke afdichting zorgen. Als het nodig is, kunt u deze tegelijk met de dop kopen en plaatsen.
 4. Inspecteer tijdens het verversen van de olie het interne gedeelte van het auto-onderdeel. Als er witte emulsie zichtbaar is, betekent dit dat het koelsysteem van de motor ernstige defecten vertoont.
 5. Draag bij het plaatsen van een nieuw auto-onderdeel handschoenen en doe dit enkel wanneer de motor afgekoeld is.

Defecten aan de olievuldop – oorzaken en gevolgen

 • Beschadigde schroefdraad. Dit is vaak het gevolg van onvoorzichtig gebruik. Als dit gebeurt, kan de dop niet strak afgesloten worden en verschijnen er bijgevolg sporen van olie rond de opening. Het defect kan opgemerkt worden tijdens een inspectie.
 • Mechanische beschadiging. Dit wordt meestal veroorzaakt door inslagen en kan opgemerkt worden tijdens een inspectie. Vaak is het dan slecht mogelijk om de dop te verwijderen. Het onderdeel kan in het geval van vervorming ook van de opening af vallen en verloren raken. Dit defect gaat gepaard met sporen van smeermiddel in de motorruimte.

Auto-Onderdelen24.nl – de perfecte plek om reserveonderdelen te kopen

Wilt u geen tijd verspillen aan het zoeken naar de juiste auto-onderdelen op verschillende websites? Koop dan alles wat u nodig hebt voor reparaties aan uw auto bij de online winkel Auto-Onderdelen24.nl. Er staat daar een catalogus met een ruim aanbod aan hoogwaardige producten tot uw beschikking. Elk artikel gaat vergezeld van een gedetailleerde beschrijving. De bekwame specialisten van onze klantenservice helpen u graag om een olievuldop of welk artikel dan ook uit te kiezen en te kopen. Bovendien vertellen ze u over onze aanbiedingen die alle auto-onderdelen ongelofelijk goedkoop maken.

Oliedop Voor

Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg