Motorolie voor auto

Kies een snelle manier om de juiste motorolie te vinden
Of
Top Motorolie bestsellers

Fysieke en chemische eigenschappen

Motorolie is een technische vloeistof in het smeersysteem van de motor van het voertuig. Hiermee wordt de frictie van motoronderdelen verlaagd, zodat de levensduur ervan langer is, de werking beter wordt en het brandstofverbruik wordt gereduceerd. Het zorgt voor de koeling van de motoronderdelen, reinigt deze van vervuiling en koolstofaanslag en biedt bescherming tegen corrosie.

De classificatie van de motoroliën

 1. SAE. Deze is gebaseerd op de viscositeit eigenschappen van de oliën bij uiteenlopende temperaturen. Deze is door de motor transport ingenieurs van SAE International ontwikkeld. Met deze classificering zijn alle smeermiddelen in producten voor de winter, zomer en alle seizoenen te verdelen.
 2. API. In overeenstemming met de classificering van het American Petroleum Institute kunnen smeermiddelen in de volgende categorieën worden verdeeld: S - voor benzinemotoren, C en F - voor diesel exemplaren. Overeenkomstig de motorkenmerken kan elk ervan op basis van hun werking in een categorieën worden ingedeeld die ook met letters worden aangeduid. De producten die op basis van hun werking tot de categorieën SN, CK-4 en FA-4 behoren, voldoen aan de meeste recente vereisten.
 3. ACEA. De European Automobile Manufacturers Association maakt op basis van hun specifieke werking onderscheidt tussen drie soorten smeermiddelen:
  1. А/В. Voor diverse uitvoeringen diesel- en benzinemotoren.
  2. C. Voor nieuwe motoren die voorzien zijn van katalysatoren of roetfilters.
  3. E. Voor dieselmotoren van vrachtwagens en speciale voertuigen.

De types motorolie op basis van hun samenstelling

Bij de classificatie van gewone oliën voor motoren neemt het American Petroleum Institute niet alleen de samenstelling ervan in ogenschouw maar ook de productietechniek, en aldus worden de producten in 5 categorieën onderverdeeld:

 1. Producten die zijn vervaardigd door het destilleren van aardolie zonder een extra behandeling.
 2. Petroleum destillaten die een extra raffinering hebben ondergaan.
 3. Petroleum destillaten die in overeenstemming met de methode van gestructureerde raffinering voorafgaand een meervoudig hydrokraken met waterstof hebben ondergaan.
 4. Polyalfaolefinen met een korte keten die met behulp van chemische synthese zijn gemaakt.
 5. Chemisch gesynthetiseerde producten met polyether als basis.

Een algemenere classificering verdeelt alle producten overeenkomstig hun samenstelling in 3 categorieën:

 1. Mineralen. Deze omvatten smeermiddelen op basis van de categorieën I en II in overeenstemming met API. Ze zijn voordelig en geschikt voor motoren met een hoge kilometerstand.
 2. Semi-synthetisch. De samenstelling ervan bevat niet minder dan 25% van de oliën uit de categorie III, IV of V. Deze zijn efficiënter dan minerale en hebben een lagere prijs dan synthetische.
 3. Synthetisch. De samenstelling hiervan bestaat voor tenminste 30% uit producten uit de categorieën III-, IV- of V. Ze hebben een langer verversingsinterval en zullen toevoegingen goed oplossen.

Auto-Onderdelen24.nl: uitstekende kwaliteit oliën voor uw voertuig

In onze webshop kunt u meer dan 2.000 auto-oliën van 13 merken vinden. Onder de populairste producenten bevinden zich Motul, Liqui Moly, Castrol, Febi Bilstein, Startol, Vaico, Swag, Elf en Aral. Dankzij de vele voordeelacties en kortingen kunt u hier motorolie tegen de voordeligste prijs verkrijgen.

Opmerking: de verversing van olie moet door een garage worden gedaan.

 • Top prijs
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Motorolie met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Brede keus
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle levering

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Motorolie
 • Auto olie via PayPal betaald
 • Auto olie via Master card betaald
 • Auto olie via Visa betaald
 • Auto olie via Ideal betaald
 • Motorolie via Wire betaald
 • Motorolie via Factuur Klarna betaald
Beoordelingen en Ervaringen
r.uittenbosch
2017-01-26

Heldere site. Alles wordt bevestigd. Zeer snelle levering.

Dennis Keazer
2016-12-01

Mijn ervaring is goed. je moet een beetje geduld hebben maar dan heb je wel voor een extreme lage prijs goede onderdelen. daar kan gen ander tegenop. Keurige verpakking in een stevige doos. alle onderdelen zitten ook netjes in de verpakking. ik zeg aanrader. Groeten uit Breezand (noord-holland)

Veelgestelde vragen
Remleiding
 • van Hilst 2018-11-22
 • product 24.8134-0547.1/ 390571 remleiding. vraag van waar tot waar loopt deze leiding. Nodig links achter/ rechts achter. Graag zo spoedig mogelijk antwoord vast bedankt.

Stationairsteller
Remblokkenset, schijfrem
Ratelringsteeksleutel
Lambdasonde
Reiniger airconditioning, desinfectiemiddel
Getande riem
Vloermatset
Sier- / beschermingspaneel, deur
Lambdasonde
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg