catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted

CARTERVENTILATIE

Auto Carterontluchting Top-kwaliteit voor een topprijs
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Carterontluchting met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Ontluchting klep nokkenasbehuizing binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Carterventilatie
 • Auto Ontluchting klep nokkenasbehuizing onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Carterventilatie vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Carterventilatie slang onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Carterontluchting onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Carterontluchting onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Carterontluchting onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Carterventilatie slang reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Carterventilatie onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Carterventilatie

Het ventilatiesysteem van de krukas is ontworpen voor de uitlaatgassen van de motor en om ervoor te zorgen dat de druk op een normaal niveau blijft. De belangrijkste onderdelen van dit systeem zijn de olie afscheider, het ventiel voor de ventilatie van de krukas, leidingen en slangen.

4 adviezen voor de werking van het ventilatiesysteem van de krukas

 1. Vervang tijdig versleten onderdelen van het ventilatiesysteem van de krukas. Ze hebben ieder een andere levensduur, dit ligt aan de gebruikte materialen en de belasting. Gemiddeld gaan de onderdelen 80.000 tot 100.000 kilometer mee. Het vervangen van de onderdelen gebeurt naar behoefte.
 2. Maak het ventilatiesysteem van de krukas met regelmaat schoon. Dit wordt over het algemeen gedaan als de olie vervangen wordt.
 3. Let er tijdens het schoonmaken op of de slangen beschadigingen hebben, net als de olie afscheider en of er gaten in het systeem zitten.
 4. Maak alleen gebruik van olie van de beste kwaliteit die geen toegevoegde agressieve componenten bevatten en gebruik alleen olie die wordt geadviseerd door de fabrikant van de auto.

Mankementen aan het ventilatiesysteem van de krukas, de redenen en de indicaties

 1. Het stukgaan van het ventilatiesysteem van de krukas. De meest voorkomende reden voor een mankement is vervuiling van de onderdelen. Hierdoor zal het oliepeil stijgen, wat over het algemeen leidt tot lekkage door de afsluitingen.
 2. Verstopte of beschadigde leidingen of slangen van het systeem. Het dichtslibben kan worden veroorzaakt door de slechte kwaliteit van de olie, maar ook door het slijten van de zuiger in de cilinder. In dat geval zal de druk in het huis van de krukas toenemen, waardoor de afsluitingen van de motor er worden uitgedrukt en zal er olie gaan lekken. Beschadigde slangen kunnen ook gebeuren door een te hoge druk, maar ook door het niet houden aan de voorschriften. Door dit mankement zal er lucht in het systeem komen, waardoor er krachtverlies optreedt bij de motor en zal deze niet goed meer werken. Ook zal er een specifieke stank te ruiken zijn van gassen uit de behuizing van de krukas, en zullen doorlekken onder de motorkap.
 3. Verstopt raken van de olie verzamelaar. Dit gebeurt door het gebruik van olie van matige kwaliteit of het niet tijdig vervangen van de olie. In dat geval zullen onderdeeltjes van het smeermiddel in de ontbrandingskamer komen, wat tot een specifieke geur van brandende olie zal leiden, maar ook de kleur van de uitlaatgassen zullen veranderen.

U kunt een ventilatiesysteem van de krukas voor een auto kopen van nagenoeg elk merk via de online winkel van Auto-Onderdelen24.nl. Op alle reserve-onderdelen krijgt u garantie.

Carterontluchting Voor

Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg