catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted
Winkelwagentje
#
87-5599
Uw winkelkarretje is leeg

Omruilen

Aanvullend statiegeld inruilartikel: 30 € (incl. 21% BTW). Het statiegeld wordt volledig terugbetaald nadat uw oude onderdeel in ons magazijn aangekomen is. Waarom is statiegeld voor een inruilartikel belangrijk?

De markering “Inruilartikel” betekent dat, wanneer een auto-onderdeel wordt aangekocht, het betaalbedrag bestaat uit een prijs voor de goederen en statiegeld. Enkel de producten die vervaardigd zijn in EU-lidstaten kunnen over een dergelijke markering beschikken. De Europese Wetgeving definieert 'statiegeld' als een bedrag dat aanvullend geheven wordt op een klant, en aan de fabrikant geleverd wordt als garantie voor de terugzending van een oud reserveonderdeel voor verder herstel en hergebruik.


Van zodra de fabrikant het gebruikte onderdeel ontvangt, wordt het statiegeld terugbetaald aan de klant. Het bedrag van het statiegeld wordt bepaald door de leverancier. Dit verklaart waarom dezelfde reserveonderdelen van verschillende leveranciers niet enkel qua bedrag van het statiegeld kunnen verschillen, maar ook of ze dit hebben of niet.


Deze markering bestaat enkel bij goederen die aangeboden worden in categorieën zoals: remklauwen, autobatterijen, aandrijfassen, injectoren, hogedruk brandstofpompen, compressoren, startmotoren en andere.

Procedure

Aankoop van goederen en betaling van statiegeld. Ontvangst van goederen.

Voorbereiding van een gebruikt auto-onderdeel voor verzending.

(Indien een component resterende werkvloeistof bevat, dient de klant deze af te voeren. Deze vereiste geldt niet voor autobatterijen. Een gebruikt auto-onderdeel moet geleverd worden in de originele verpakking. Indien u deze echter niet meer hebt, kunt u het oude onderdeel in de verpakking van het nieuwe reserveonderdeel plaatsen)
Indienen van Restitutieaanvraag. De klant het hieronder getoonde formulier in te vullen. Dit formulier is ook beschikbaar in een persoonlijke account op Auto-Onderdelen24.nl

De Factuur die verstrekt wordt aan een klant bij aankoop van een nieuw reserveonderdeel, dient in het pakket inbegrepen te zijn.

Verzending van een gebruikt auto-onderdeel naar:

  • AUTODOC SE (Retoure - Lager R)
  • Rhinstrasse 132
  • 12681 Berlin

Verzending van een gebruikt onderdeel naar de fabrikant voor onderzoek.

Een component dient binnen 12 maanden vanaf de datum van aankoop van een nieuwe component verzonden te worden.

Rapportage van de resultaten van het onderzoek aan de klant. We informeren de klant binnen 6-8 weken na ontvangst van het pakket in ons magazijn.

Positief resultaat van onderzoek

Indien de resultaten van het onderzoek positief zijn, wordt het statiegeld terugbetaald aan de klant. Deze ontvangt het geld op dezelfde manier die werd gekozen voor de betaling bij het plaatsen van de bestelling. We kunnen dit bedrag op aanvraag ook toevoegen aan het saldo van de klantenaccount op Auto-Onderdelen24.nl

Negatief resultaat van het onderzoek

Indien de inspectie negatieve resultaten oplevert, zal de borg niet aan de klant teruguitgekeerd worden. Het gebruikte onderdeel kan in een dergelijk geval nog twee maanden lang op verzoek van de klant teruggestuurd worden, in welk geval Auto-Onderdelen24.nl de verzendkosten op zich zal nemen. Na een termijn van 2 maanden zal het reserveonderdeel tot schroot verwerkt worden.

Vereisten voor gebruikte onderdelen:
* De instructie is enkel bedoeld als informatief. Elk geval wordt apart beschouwd (elk reserveonderdeel ondergaat een apart onderzoek door een fabrikant).
Algemene Voorwaarden
  • De klant draagt de verzendkosten voor de verzending van een gebruikt onderdeel. Hij betaalt voor de levering, zelfs indien de optie Veilig Bestellen werd gebruikt bij het plaatsen van de bestelling.
  • Het bedrag van het statiegeld wordt niet terugbetaald indien de klant de gebruikte component niet terugzendt binnen 12 maanden vanaf de datum van aankoop van de nieuwe component. In dit geval behoudt de fabrikant dit bedrag als compensatie.
  • Indien er scheuren, vervorming of andere ernstige schade op het onderdeel worden aangetroffen, wordt het statiegeld niet terugbetaald.
  • Indien de klant een reserveonderdeel terugzendt dat toebehoort aan een andere categorie auto-onderdelen, wordt het statiegeld niet terugbetaald.
  • De klant kan een gebruikt onderdeel van een ander merk terugzenden.
  • Indien de specificaties van het nieuwe onderdeel en het gebruikte verschillen, dient verduidelijkt te worden of een terugzending mogelijk is. Hiervoor dient de klant onze klantendienst te contacteren via [email protected]
Aanvraag voor het Terugzendformulier:

Gelieve het formulier in te vullen om het Terugzendformulier te ontvangen. Gelieve het nummer mee te delen van uw bestelling die het artikel met statiegeld bevat.