loader
Even geduld, a.u.b.dotted

KOPPAKKING

Auto Cilinderkoppakking Top-kwaliteit voor een topprijs
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Cilinderkoppakking met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Cilinderkoppakking binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Koppakking
 • Auto Cilinderkoppakking onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Koppakking vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Koppakking onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Cilinderkoppakking onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Cilinderkoppakking onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Cilinderkoppakking onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Koppakking reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Koppakking onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Koppakking

Een cilinderkoppakking sluit het gedeelte af tussen de cilinderkop en het eigenlijke cilinderblok. Het belangrijkste doel van dit component is om druk uit te oefenen op de verbrandingskamers en leidingen waardoor de koelvloeistof stroomt. Daarnaast draagt dit bij aan het handhaven van de juiste druk in het smeersysteem.

3 tips voor het gebruik van de cilinderkoppakking

 1. De levensduur van het component wordt door veel factoren bepaald, zoals het kenmerkende gebruik van auto’s, waardoor het belangrijk is om aan alle alarmerende aanwijzingen aandacht te besteden en wanneer deze zich voordoen de onderdelen te inspecteren.
 2. Merk op dat deze pakkingen een verbruiksartikelen zijn en dat de vervanging ervan bij alle met de motor verband houdende werkzaamheden moet worden uitgevoerd.
 3. Controleer voor elke rit het oliepeil. Wanneer u een witte onzuiverheid opmerkt - dan is dit een aanwijzing dat de pakking moet worden gecontroleerd.

Defecten aan de cilinderkoppakking, de oorzaken en aanwijzingen

 1. Doorbranden. Dit kan het gevolg zijn van een oververhitte motor, zelfs wanneer dit kortstondig is. De aanwijzingen voor dit defect kunnen de volgende zijn: een hogere motortemperatuur omdat er olie in de koelvloeistof terecht is gekomen, of het ontstaan van emulsie in de olie doordat er antivries in het smeersysteem is binnengedrongen. Het doorbranden van de pakking gaat bovendien samen met het wit kleuren van het uitlaatgas.
 2. Het scheuren van de buitenlaag. Oververhitting, een te hoge compressie of de inferieure kwaliteit van het component leidt vaak tot scheuren. Dit kan aan het licht komen door het ontstaan van olievlekken rond de elementen voor de afdichting.
 3. Vervorming. Dit kan het resultaat zijn van een onjuiste montage van het component, zo kan bijvoorbeeld het niet in acht nemen van de volgorde van het vastmaken van cilinderkopbouten of het vastdraaien ervan zonder momentsleutel. Normaliter gaat dit defect samen met dezelfde aanwijzingen als voor verbranding.

In de Auto-Onderdelen24.nl webshop kunt u voor uw auto altijd cilinderkoppakkingen aanschaffen. De vakkundige klantenservice kan u informeren en helpen bij het kiezen van het benodigde auto-onderdeel.

Cilinderkoppakking Voor

Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg