catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg

Relais automaterialen

Vind up-to-date aanbiedingen voor andere onderdelen van Relais
onderdelen catalogus Relais voor auto
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Relais met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Relais binnen een aantal werkdagen ontvangen

 • Comodo - veilig betalen voor de Relais
 • Auto Relais onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Relais onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Relais onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Reserve onderdelen Relais via American Express betaald
 • Voertuigonderdelen Relais via Ideal betaald
 • Voertuig Relais onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Relais reserve onderdelen via Wire betaald

Autorelais zijn ontworpen om elektrische circuits te openen en sluiten om bepaalde signalen te produceren wanneer men een knop indrukt. Hierdoor kan men de elektronische toestellen in een voertuig bedienen. Relais worden gebruikt in de startsystemen van de motor, ruitenwissersystemen en exterieur- en interieurverlichting.

5 tips voor onderhoud en vervanging van autorelais

 1. De autorelais hebben geen bepaalde levensduur, en moeten daarom enkel vervangen worden wanneer ze stoppen met werken.
 2. Werkzaamheden aan elektrische kabels vergen professionele vaardigheden en uitrusting. Daarom is het aan te raden om een garage te bezoeken wanneer er enige problemen aan het systeem optreden. Bovendien kan het bij het vervangen van de relais nodig zijn om andere onderdelen van hun plek te nemen, wat nogal wat werk kan betekenen.
 3. Het is ook aan te raden om een garage te bezoeken om de autorelais te inspecteren. Dit wordt gewoonlijk uitgevoerd door een bepaalde spanning te leveren aan de invoercontacten, zodat de weerstand gemeten kan worden met een multimeter. Als het onderdeel feilloos werkt, hoort men een klik wanneer de spanning wordt geleverd en ligt de weerstand dicht bij nul. Mocht dit het geval zijn, dienen andere onderdelen van het systeem geïnspecteerd worden.
 4. De locatie van relais varieert bij verschillende automerken en -modellen. Lees de handleiding van het voertuig om de exacte locatie van de relais in uw wagen te vinden.
 5. Als de contacten lichtjes geoxideerd zijn, moeten deze gereinigd worden met speciale chemische middelen voor auto's.

Defecten aan autorelais, symptomen en oorzaken

 • Oxidatie van contacten. Dit wordt veroorzaakt door vocht in het systeem, wat vaak het gevolg is van een onjuiste installatie. Soms is blootstelling aan water echter onvermijdelijk door de locatie van het toestel, zoals in de motorruimte. Als resultaat kan men defecten aan de functionaliteit van de overeenkomstige elektrische toestellen (bijv. de startmotor) opmerken.
 • Thermische schade aan contacten. Dit kan veroorzaakt worden door langdurig gebruik van het apparaat en oververhitting door een spanningspiek in het boordnetwerk. Een symptoom van dit probleem is dat de schakelaar niet langer werkt. Bij een inspectie kan men ook gesmolten kabels aantreffen.
 • Gebroken interne wikkeling. Dit kan veroorzaakt worden door sterke vibraties tijdens het gebruik van de wagen. Als dit probleem optreedt, voert het systeem zijn functies niet langer uit.

Auto-Onderdelen24.nl is een ideale plaats om auto-onderdelen te kopen

Op onze website kunt u autorelais en andere onderdelen kopen aan geweldige tarieven. We verkopen kwalitatieve auto-onderdelen aan lage prijzen. Daarnaast houden we regelmatig aanbiedingen, zodat onze klanten steeds de mogelijkheid hebben om meer te kopen voor minder. Als u enige assistentie nodig heeft om het juiste onderdeel te vinden en een online bestelling te plaatsen, neem dan simpelweg contact op met de specialisten van de klantenservice van onze online winkel. Zij zijn steeds bereid om al uw vragen te beantwoorden.