TALBOT onderdelencataloog

Bent u op zoek naar onderdelen voor uw TALBOT?

Personenauto-delen TALBOT SAMBA
SAMBA Van 01.1981
Wisselstukken TALBOT 1307-1510
1307-1510 Van 07.1975
Auto-onderdelen TALBOT HORIZON
HORIZON Van 02.1978
Wisselstukken TALBOT MURENA
MURENA Van 09.1980
Automobiel onderdelen TALBOT RANCHO
RANCHO Van 01.1977
Personenauto-delen TALBOT SIMCA
SIMCA Van 10.1961
Wisselstukken TALBOT SOLARA
SOLARA Van 02.1980
Onderdelen TALBOT TAGORA
TAGORA Van 06.1980
TALBOT Auto onderdelen online

Automaterialen voor TALBOT

Talbot voertuigen werden in Europa gemaakt tussen 1903 en 1994. Het bedrijf wat ze maakte werd opgericht door de Franse Gustave Adolphe Clément en de Engelse Charles Chetwynd-Talbot. Enige tijd na de oprichting van het bedrijf, werd het bedrijf in tweeën gesplitst, waarna de merknaam werd gebruikt voor de Engelse en de Franse auto’s. Hierna werden in 1967 de bedrijven weer samengebracht onder een nieuwe eigenaar, Chrysler Corporation, en toen werd er als onderdeel van Peugeot in 1978 weer begonnen met het maken van auto’s onder de naam Talbot na een vele jaren pauze.


De Talbot voertuigen

De auto’s werden in verschillende jaren gemaakt in Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Finland en andere landen. Dezelfde fabrieken maakten ook Talbot onderdelen. Het bedrijf is over de jaren onderdeel geweest van verschillende grote corporaties, die verscheidene grote merken bezaten, dus de auto van het merk heeft verschillende tweelingen bij de modellen Fiat, Citroën, Peugeot, Chrysler, Simca, Dodge, Plymouth en anderen.

Het assortiment van het merk omvat passagiersauto’s en commerciële voertuigen. De carrosseriestijlen waar de kopers uit konden kiezen waren hatchbacks met drie en vijf deuren, coupés, saloons, convertibles, terreinwagens met drie deuren en busjes. In 1981 creëerde het afstellingsbedrijf Pininfarina een convertible gebaseerd op het Samba model, de kleinste auto van de serie met een open carrosserie stijl in die tijd.


Voordelen van de Talbot voertuigen

  • Structuur van hoge kwaliteit. Het chassis van deze auto’s kan weerstand bieden aan defecten, zelfs na vele jaren gebruik, als de verbruiksbestanddelen maar op tijd vervangen worden. De ophanging is effectief voor het dempen van vibraties bij het rijden met hoge snelheid. Kwalitatieve geluidsisolatie biedt de chauffeur en passagiers akoestisch comfort.
  • Een breed aanbod aan opties. Tegen 1980 hadden sommige modellen van het merk al elektrische ramen, gegoten wielen, schijfremmen, voorlichtwissers, en een dashboardcomputer.
  • Comfortabele cabine. De auto’s waren vrij ruim en de stoelen waren comfortabel om op te zitten. Een brede voorruit zorgde voor goed zicht. Fluweel en tweed konden gebruik worden voor de bekleding van het interieur.
  • Innovaties. Eén van de meest beroemde auto’s van het merk – Matra Rancho — had grote invloed op de ontwikkeling van een klasse van crossovers die in die tijd nieuw waren in Europa. De auto had aandrijving op de voorwielen en een lichte maar duurzame carrosserie gemaakt van vezelglas. Een extra rij aan stoelen kon in de ruime cabine geplaatst worden.

De beste Talbot onderdelen

Koop Talbot onderdelen in onze webshop, en krijg:

  • een lange termijn garantie voor ieder bestanddeel;
  • gekwalificeerde technische ondersteuning, met specialisten die altijd klaar staan om uw vragen te beantwoorden, telefonisch online;
  • aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg