ARO onderdelencataloog

Bent u op zoek naar onderdelen voor uw ARO?

Personenauto-delen ARO 10
10 Van 06.1980
Personenauto-delen ARO 240-244
240-244 Van 04.1978
Onderdelen ARO SPARTANA
SPARTANA Van 01.1999
ARO Auto onderdelen online

Automaterialen voor ARO

ARO was een Roemeense autofabrikant die bestond tussen 1957 en 2006. Het was gespecialiseerd in de productie van terreinwagens. Het bedrijf produceerde meer dan 380.000 ARO voertuigen gedurende de productiejaren, waarvan tweederde werden geëxporteerd. Over het algemeen werden de voertuigen van het merk verkocht in meer dan 110 landen in vijf continenten. De auto’s werden niet in Roemenië gemaakt, maar in Polen, Namibia, Argentinië, Brazilië, Spanje en Portugal.


De ARO voertuigen

Voor de productie van voertuigen gebruikte het bedrijf onderdelen en units van eigen ontwikkeling en van andere bedrijven. Eerst kregen de Roemeense voertuigen ook Dacia motoren, naast de motoren gemaakt door Ford, Renault, Daewoo, Toyota, Volkswagen en Pegaso. Maar in het begin van de jaren tachtig begon het bedrijf ook eigen motoren in de voertuigen te plaatsen.

Het assortiment aan modellen van het bedrijf bestond uit terreinwagens met een capaciteit voor vijf, zeven en acht mensen. De voertuigen kunnen een gesloten carrosserie hebben met drie of vijf deuren of een open carrosserie met twee of vier deuren. Het aanbod aan carrossiestijlen omvatte ook pickups met twee of vier deuren.

Ondanks het feit dat het Roemeense bedrijf lang geleden gesloten is, worden ARO onderdelen nog steeds gemaakt, en zijn de terreinwagens nu prototypes voor vele moderne terreinwagens.


Voordelen van de ARO voertuigen

  • Simpel ontwerp. Er zitten niet heel veel hoogstaande technische oplossingen in de auto, zodat er minder kans op defecten is. Daarom is onderhoud aan de voertuigen van het merk betrouwbaar en voordelig.
  • Duurzaamheid. Door de structuur van het frame van de carrosserie kunnen de auto’s tegen extreme belasting en is er minder kans op trillingen en verlies van balans. Deze kwaliteiten zijn heel handig voor eigenaars van terreinwagens.
  • Lage prijs. Een simpele structuur, minimalistisch design, een korte lijst aan optionele extra's en units van derden zorgden dat de prijs laag kon blijven. Hierdoor was er wereldwijd veel vraag naar deze auto’s.
  • Goede prestaties op ruw terrein. Roemeense terreinwagens reden heel goed op ruw terrein. De 24 modellen konden bijvoorbeeld hellingen van 35° beklimmen en door water van 61 cm diep rijden. De ruimte onder de meeste voertuigen was 250 mm.

De beste ARO onderdelen

U kunt ARO onderdelen kopen in onze online shop. Bij ons kopen is een goed idee, omdat:

  • U voordelig goedkope reservebestanddelen kunt aanschaffen. We bieden aanzienlijke kortingen voor alle reservebestanddelen.
  • Er is een breed aanbod aan bestanddelen beschikbaar – van ruitenwissers en cabinefilters tot gloeibougies en motorbestanddelen.
  • U kunt online goed advies krijgen. Onze specialisten zijn altijd online en klaar om u te helpen bij het kiezen van accessoires.
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg