catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg

Auto Koelvloeistof Online catalogus

Auto Antivries Top-kwaliteit voor een topprijs
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Antivries met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Antivries binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Koelvloeistof
 • Auto Antivries onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Koelvloeistof vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Koelvloeistof onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Antivries onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Antivries onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Antivries onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Koelvloeistof reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Koelvloeistof onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Koelvloeistof

Koelmiddel is een technische vloeistof van het koelsysteem in een auto. Het wordt gebruikt om hitte uit de motorelementen af te voeren. Het bevriest niet bij lage omgevingstemperaturen. De waterpomp is verantwoordelijk voor de rondgang van de vloeistof, en de radiateur en ventilator voor de koeling ervan.

6 tips voor gebruik en vervanging

 1. U moet regelmatig controleren of het expansiereservoir degelijk gevuld is en het indien nodig bijvullen. Een te geringe hoeveelheid vloeistof loopt het risico te gaan koken en oververhitting van de motor te veroorzaken.
 2. Span de cilinderkopbouten af en toe aan, ongeveer om de 4000-5000 kilometer. Vervang de cilinderkoppakking bij de eerste symptomen van schade of na elke reparatie die het verwijderen van de cilinderkop omvat. Anders kunnen er gassen in het koelsysteem terechtkomen ten gevolge van een onjuiste afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop, die de elementen kunnen vernielen en afbreuk kunnen doen aan de eigenschappen van de koelvloeistof.
 3. De levensduur van het koelmiddel wordt vastgesteld door de voertuigfabrikant en vermeld in de technische documentatie ervan. Voor vele moderne modellen wordt er aangeraden om de koelvloeistof om de 5 jaar of 250.000 kilometer te vervangen.
 4. Vermeng nooit vloeistoffen met verschillende kleuren met elkaar. Deze hebben verschillende bestanddelen en kunnen incompatibele componenten bevatten, wat leidt tot een verandering van de werkingseigenschappen van het product en vernieling van afdichtingen.
 5. Bij de vervanging van de vloeistof is het aan te raden om het koelsysteem door te spoelen, zodat er geen opgehoopt vuil in blijft zitten.
 6. Wees voorzichtig met het gebruik van additieven. Een stopmiddel voor de radiateur kan bijvoorbeeld een tijdelijke maatregel zijn, wanneer u dringend een lek moet dichten. Indien u dit te vaak gebruikt, leidt dit echter tot vervuiling van het koelmiddel en verstopping van het systeem.

Problemen met koelvloeistof – oorzaken en gevolgen

 • Vervuiling. Slijtageproducten van de waterpomp, deeltjes van vernielde afdichtingen en roest zorgen voor een zware vervuiling van het koelmiddel. Vooral oxidatieprocessen worden versneld door het gebruik van incompatibele elementen in het systeem, bijvoorbeeld elementen van koper en aluminium. Dit defect wordt duidelijk door vertroebeling van de koelvloeistof en een verandering van de kleur naar bruinachtig..
 • Verandering van de viscositeit. In sommige gevallen kunt u, wanneer u in het expansiereservoir kijkt, opmerken dat de vloeistof erg dicht of gelachtig wordt. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door het mengen van incompatibele producten.
 • Lage viscositeit. Dit wordt gewoonlijk veroorzaakt door koelvloeistof ondeugdelijk met water te aan te lengen. Als u bijvoorbeeld slechts 30% koelvloeistof en 70% water in het systeem giet, bevriest dit mengsel al bij -15˚С, het koelsysteem stopt bijgevolg met werken. U kunt dit defect opmerken als de temperatuur van de motor stijgt wanneer u deze start bij koud weer.

Auto-Onderdelen24.nl is de perfecte plek om auto-onderdelen te kopen

Om een efficiënte en feilloze werking van het koelsysteem te garanderen, moet u hoogwaardige koelvloeistof kopen. Deze vindt u bij onze online winkel. Dankzij de vele koopjes kunt u deze kopen aan een erg voordelige prijs.

Antivries voor