catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted

HOMOKINEET

Auto Homokineet reparatie set aandrijfas Top-kwaliteit voor een topprijs
Homokinetische koppeling - populaire fabrikanten
Vind up-to-date aanbiedingen voor andere onderdelen van Wielaandrijving
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Homokineet reparatie set aandrijfas met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Homokineet binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Homokineet
 • Auto Homokineet onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Homokineet reparatie set aandrijfas vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Homokineet onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Homokineet reparatie set aandrijfas onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Homokineet reparatie set aandrijfas onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Homokinetische koppeling onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Homokineet reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Homokineet onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Homokineet

Een homokinetische koppeling (kortweg CV-gewricht) van een aandrijfas neemt de functie van de constante overdracht van het koppel naar het aangedreven wiel. Het wordt gebruikt in de systemen van de voorwielaandrijvingen en minder vaak voor de achterwielaandrijving, en ook voor volautomatische auto met een onafhankelijke ophanging van de achterwielen.

5 tips voor het gebruik van het Cv-gewricht

 1. Een stofkap moet op regelmatige basis visueel moeten worden geïnspecteerd. De levensduur van het CV-gewricht bedraagt gemiddeld 80.000 - 100.000 km. Echter, een beschadigde stofkap kan deze periode aanzienlijk verminderen. Het wordt aanbevolen om de kap na detectie van geringe beschadiging (krassen, slijtage) te vervangen; en in de meeste gevallen is het verstandig om bij een scheur in de kap het volledige CV-gewricht te vervangen.
 2. Stel de CV-gewrichten niet bloot aan te grote belastingen die zich tijdens het off-road rijden opbouwt, slippende wielen of als resultaat van het toegenomen motorvermogen ten opzichte van de normale.
 3. Gebruik uitsluitend smeermiddelen van hoge kwaliteit.
 4. Gebruik ter vervanging van de stofbescherming en bevestigingsklemmen uitsluitend hoogwaardige componenten uit een catalogus die in overeenstemming zijn met het soort CV-verbinding van uw voertuig.
 5. Probeer voortdurend contact van de CV-stofkap met water en andere vloeistoffen te voorkomen.

Defecten aan het CV-gewricht, de oorzaken en aanwijzingen

 1. Corrosie of mechanische beschadigingen van metalen component van het gewricht. Deze treden op als gevolg van het binnendringen van vocht en stof in het mechanisme door een drukverlaging van de stofkap. Piepen, kraken en schuren van de ophanging, die in bochten intensiever zijn, zijn aanwijzingen voor zo’n defect.
 2. Vroegtijdige slijtage van de homokineet. Overmatige belasting van het onderdeel leidt tot een vermindering van de levensduur. Slijtage komt tot uiting door het trillen en kraken van de ophanging tijdens het rijden met de auto.
 3. Slijtage en beschadigingen aan de stofkap. Het optreden van scheuren en krassen op de beschermende hoes kan het resultaat zijn van het gebruik van de auto onder extreme omstandigheden (off-road, plotselinge veranderingen in temperatuur, enz.) of het gebruik van duidelijk inferieure kwaliteit materialen. Dit defect kunt u vinden bij visuele inspectie.

In de Auto-Onderdelen24.nl webshop kunt u voor uw auto CV-gewrichten aanschaffen: wij kunnen u helpen om snel het benodigde auto-onderdeel te vinden.

Homokineet reparatie set aandrijfas Voor

Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg