catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg

Auto Gloeilamp koplamp Online catalogus

Auto Dimlicht lamp Top-kwaliteit voor een topprijs
Vind up-to-date aanbiedingen voor andere onderdelen van Gloeilampen
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Dimlicht lamp met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Gloeilamp koplamp binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Gloeilamp koplamp
 • Auto Gloeilamp koplamp onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Dimlicht lamp vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Gloeilamp koplamp onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Dimlicht lamp onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Dimlicht lamp onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Lamp koplamp onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Gloeilamp koplamp reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Gloeilamp koplamp onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Gloeilamp koplamp

Gloeilampen voor koplampen: voordelen, gebruikskenmerken

Gloeilampen voor koplampen zijn ontworpen om de weg en bermen te verlichten wanneer het zicht belemmerd wordt, zoals 's nachts of in mistig weer. Ze worden ook gebruikt om het voertuig beter zichtbaar te maken tijdens de dag.

Werkingsprincipe

Een gloeilamp bestaat uit een glazen omhulsel met stroomgeleiders, verbonden met een gloeidraad. Deze laatste wordt gemaakt als een spoel, geproduceerd uit metalen met een hoog smeltpunt, meestal wolfraam. Dit kan licht uitstralen wanneer er elektrische stroom door stroomt. Onderaan de lamp is er een metalen basis, gebruikt om de lamp in een fitting vast te maken, en energie te leveren aan de stroomgeleiders.

Autolampen worden vaak uitgerust met lampen met dubbele gloeidraden. Hun ontwerp bevat vaak een speciaal scherm (reflector) die de lichtstraal van de minder krachtige gloeidraad gedeeltelijk blokkeert. 

Tips voor keuze, gebruik en vervanging

 • Gemiddeld bedraagt de levensduur van de componenten ongeveer 300-400 uur. De lampen moeten gewoonlijk vervangen worden wanneer ze gesprongen zijn. Aangezien de lichtintensiteit van deze onderdelen na verloop van tijd kan afnemen, is het aan te raden om beide lampen tegelijk te vervangen.
 • Bij de keuze van deze componenten moet u rekening houden met de specificaties van het voertuig. Als u een niet compatibele basis kiest, is het onmogelijk om de lamp te installeren. Lampen gebruiken met een hogere stroomsterkte dan de standaard, kan leiden tot het smelten van de koplampreflector, en schade aan de kabels.
 • Wanneer men de verlichtingselementen vervangt, moet men ervoor zorgen dat de terminals bruikbaar zijn, evenals de kabels. Een onbetrouwbare elektrische verbinding ligt vaak aan de oorzaak van het springen van een lamp.

Defecten aan gloeilampen voor koplampen, symptomen en oorzaken

 • Wolfraam gloeidraad brandt op of breekt. De gloeidraad verdunt als gevolg van natuurlijke veroudering, wat uiteindelijk leidt tot zijn vernieling. Voortijdig opbranden kan veroorzaakt worden door spanningswijzigingen in het elektrisch systeem. Het defect kan ook het gevolg zijn van intense schokken, zoals bij een botsing. Een symptoom van het breken van de gloeidraad, is de afwezigheid van licht wanneer u de koplampen inschakelt. Daarnaast is het gemakkelijk om het verlies aan integriteit op te merken tijdens een inspectie van het artikel.
 • Vertroebeling. De dampen die de verhitte wolfraam gloeidraad produceren, creëren afzetting op het omhulsel van de lamp, zodat het na verloop van tijd minder transparant wordt. Als resultaat kan de helderheid van de verlichting afnemen.
 • Gebrek aan contact in de lamp. Dit defect kan veroorzaakt worden door een onstabiele spanning in het circuit, of mechanische schade. Mogelijke symptomen zijn: flikkerende lampen, regelmatig uitschakelen tijdens het rijden over ruw wegdek, zwak licht of gebrek aan licht.

Auto-Onderdelen24.nl - een ideale plaats om auto-onderdelen te kopen

Vele eigenaars van wagens hebben zelf al opgemerkt dat het erg handig kan zijn om gloeilampen te kopen in onze online winkel. In onze catalogus vindt u een ruim aanbod aan producten van alle beroemde fabrikanten. Hierdoor kunt u gemakkelijk het vereiste product vinden. Onze betaalbare prijzen helpen u besparen. En met onze mobiele app bent u als eerste op de hoogte van nieuwe producten en speciale aanbiedingen.

Dimlicht lamp voor