catalog_tyre_img_alt
Even geduld, a.u.b.dotted

EGR KLEP

Auto Uitlaatgasregelingsklep Top-kwaliteit voor een topprijs
 • Scherpe prijzen
  Auto-Onderdelen24.nl garandeert kwalitatieve Uitlaatgasregelingsklep met hele aantrekkelijke prijzen.
 • Lage verzendkosten
  Gratis verzending binnen Nederland geldt voor bestellingen die120 € overschrijden, behalve wanneer u volumineuze goederen, banden of inruilartikelen bestelt.
 • Uitgebreid aanbod
  Op dit moment bestaat ons assortiment uit meer dan 500.000 onderdelen.
 • Snelle bezorging

  Verzendmethode

  Snelle levering U zult uw bestelling Uitlaatgasrecirculatie binnen een aantal werkdagen ontvangen.

 • Comodo - veilig betalen voor de Egr klep
 • Auto Uitlaatgasrecirculatie onderdelen via PayPal betaald
 • Wagen Uitlaatgasrecirculatieklep vervangen onderdelen via Visa betaald
 • Voertuig Uitlaatgasregelingsklep onderdelen via Master card betaald
 • Discover
 • Automobiel Uitlaatgasregelingsklep onderdelen via American Express betaald
 • Motorvoertuig Uitlaatgasregelingsklep onderdelen via Ideal betaald
 • Voertuig Egr klep onderdelen via Factuur Klarna betaald
 • Auto Uitlaatgasregelingsklep reserve onderdelen via Wire betaald

Vervang een Egr klep onderdelen - een defecte of indien de levensduur reeds bereikt is. Vind nuttige informatie over Egr klep

De uitlaatgasrecirculatieklep is een onderdeel dat de inlaat- en uitlaatspruitstukken verbindt. Het dient om uitlaatgassen terug de verbrandingskamers in te leiden om het verbrandingsproces te verbeteren. Hierdoor worden de giftige stoffen in de uitlaatgassen verminderd en wordt er brandstof bespaard.

6 tips voor gebruik en vervanging

 1. Gebruik enkel hoogwaardige brandstof. Verschillende additieven in ondermaatse brandstof, zoals aromatische koolwaterstoffen, leiden tot een toenemende vorming van roetafzetting op onderdelen van de motor en het uitlaatsysteem.
 2. Vervang het luchtfilter op tijd. Als deze verstopt is, wordt er minder lucht aan de motor geleverd dan nodig. Dit veroorzaakt verrijking van het brandstof-luchtmengsel. Dientengevolge kan niet opgebrande brandstof in het uitlaatsysteem terechtkomen en daar verbranden, wat gevaarlijk is voor alle elementen van het uitlaatsysteem.
 3. Vermijd dat er motorolie in de verbrandingskamers komt. Versleten zuigerringen en klepsteelafdichtingen kunnen het verbranden van olie veroorzaken in de verbrandingskamers van de motor. Dit leidt tot een hogere vorming van roetafzetting.
 4. Zorg voor een goede werking van het ontstekingssysteem. Ontstekingsfouten veroorzaakt door defecten aan bougies, bobines of kabels kunnen ook een oorzaak zijn van het opbranden van de brandstof in het uitlaatsysteem. Door de extreem hoge temperaturen kan de katalysator beschadigd raken. Het afslijtsel kan ook tot een snellere verstopping van de klep leiden.
 5. Reinig de EGR-klep af en toe. Er zijn speciale middelen die hiervoor bedoeld zijn. Ze worden gewoonlijk geproduceerd in de vorm van sproeisels om in het inlaatspruitstuk van de motor te worden gespoten met behulp van een slang.
 6. Wanneer u de uitlaatgasrecirculatieklep vervangt, reinig dan de leidingen van het systeem en hun verbindingen. Als er een probleem optreedt, probeer de oorzaak dan te verhelpen om te voorkomen dat het nieuwe onderdeel opnieuw snel vuil wordt.

Defecten aan de uitlaatgasrecirculatieklep – oorzaken en gevolgen

 • Erg trage activatie. Door vervuilde bewegende elementen opent en sluit het onderdeel met vertraging. Tijdens deze fase is het probleem moeilijk te detecteren. In sommige gevallen kunt u echter opmerken dat uw motor onstabiel stationair draait.
 • Vastlopen. Dit wordt veroorzaakt door stevige vervuiling of defecten aan de elektrische motor of het circuit van de stroombron van de eenheid. Als de klep in een open stand vastzit, stijgt het brandstofverbruik en neemt het motorvermogen aanzienlijk af. De werking van een dieselmotor wordt luider. Een benzinemotor kan werken met kloppende geluiden, wat gepaard gaat met specifieke knallende geluiden. Een voortdurend gesloten klep kan ook een hoger brandstofverbruik veroorzaken en leiden tot een hogere concentratie schadelijke stoffen in de uitlaatgassen.
 • Uitbranden. Dit wordt veroorzaakt door een aanzienlijke temperatuurstijging in het uitlaatspruitstuk, bijvoorbeeld wanneer er brandstof in opbrandt. Dit gaat gewoonlijk gepaard met dezelfde problemen als het vastlopen van de klep voor de uitlaatgasrecirculatie in een open stand.

Auto-Onderdelen24.nl is de perfecte plek om auto-onderdelen te kopen

In onze online winkel kunt u op elk moment een uitlaatgasrecirculatieklep en andere componenten kopen aan een spotprijs. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van onze aanbiedingen.

Uitlaatgasregelingsklep Voor

Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg