Auto onderdelen PRESTO

Online onderdelencataloog van PRESTO

Presto is een bekend Duits merk dat uiteenlopende technische spuitbussen, smeermiddelen en andere chemicaliën voor voertuigen maakt. Het is eigendom van de firma Motip Dupli.

De historie van de firma Presto

De historie van het merk Presto neemt een aanvang in 1998, wanneer drie bedrijven samengaan in de groep Motip Dupli. Het omvat de firma Vogelsang AG uit Zwitserland, opgericht in 1946, de Nederlandse producent van auto-chemicaliën MoTip B.V., opgericht in 1967 en de Duits firma Vomo Corporation, die sinds 1996 op de markt opereert. Presto is in 2004 officieel geregistreerd.

Op dit ogenblik heeft Motip Dupli Group 3 fabrieken en 12 distributiecentrums in haar bezit. De producten zijn wereldwijd in 137 landen erg gewild. Wanneer u zelf haar kwaliteit wilt controleren, raden wij u aan om Presto spuitbussen te kopen in onze webshop.

De producten van Presto

 1. Reinigings- en beschermingsmiddelen. Deze productgroep bestaat uit de volgende producten:
  • Anti-roestmiddelen voor mechanische en elektrische motor contacten. Dit zijn speciale impregnaties, waarvan de samenstelling roestvorming tegengaat en die ook een afstotende werking hebben. Ze gaan vuilophoping tegen op het oppervlak van elektrische contacten. Ook levert het merk elektrische beschermingen: dehydraterende middelen die zich onderscheiden door hun goede effectiviteit bij zeer hoge temperaturen en 100% luchtvochtigheid.
  • V- riem beschermingsproducten. Deze verbeteren de elasticiteit van de materialen van het onderdeel en garanderen een langere levensduur van de aandrijfriemen.
  • Auto poetsmiddelen op basis van wax. Deze zijn geschikt voor gebruik voor de mechanische onderdelen die zich onder de motorkap bevinden, maar ook voor de uitwendige carrosseriedelen. Een dunne film beschermt de metalen onderdelen op een effectieve manier tegen de invloed van vochtigheid en wegenzout.
  • Beschermende oplossingen tegen knaagdieren. Deze werken als coating op het oppervlak van auto-onderdelen onder de motorkap en de mogelijke plekken waar ongedierte kan toeslaan. Hun belangrijkste voordelen zijn de hoge effectiviteit, de hydrofobe kenmerken en hu resistentie tegen bijtende chemicaliën.
  • Sprays voor het opsporen van lekken van Freon. Deze helpen u te ontdekken of de onderdelen van het conditioning systeem nog intact zijn. Ze zijn gebruiksvriendelijk en niet licht ontvlambaar. Ze bieden extra bescherming tegen roestvorming.
  • Interieurreinigers. Deze zorgen voor een effectieve verwijdering van vuil van stof en leer. Ze hebben een lichte geur en zijn hypoallergeen.
 2. Smeermiddelen voor metalen en rubber componenten.
  • Vaseline. Dit is ideaal voor het coaten van schroefverbindingen, terminals, sloten en andere oppervlakken. Ze hebben zeer goed anti-roestvormende kenmerken en leiden bij direct contact niet tot huidirritatie.
  • Koper. Dit wordt gebruikt voor de bescherming van motoronderdelen, bougies en remsystemen tegen de invloed van vocht en bijtende zuren. Zij zijn effectief bij extreme temperaturen: -40 tot +100 graden.
  • Teflon. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het wrijvingscoëfficiënt van de met elkaar in aanraking komende oppervlakken en behouden hun werking bij temperaturen tussen -50 en 250 graden.
  • Siliconen. Hiermee hebben de rubberen componenten bescherming tegen de verwoestende effecten van chemische stoffen bij hoge temperaturen.
  • Keramiek. De kunnen tegen temperaturen tot 1600 graden en bevatten anti-klevende elementen. Ze remmen de ontsteking af en ook het smelten van de componenten van de systemen van de anti-blokkering en de traction control.
 3. Ontvettende vloeistof. Hiermee kunnen de motoronderdelen, airconditioning en remmen effectief van koolstof en vuil worden gereinigd. Ze hebben geen vernietigend effect op de rubberen elementen.
 4. Lakken en verfproducten. De catalogus van Presto bevat een uitgebreid assortiment aan spuitbussen en natte verfmiddelen. Ze zorgen niet alleen voor het mooie aanzien van het voertuig, maar zijn ook een betrouwbare manier ter bescherming tegen agressieve impact uit de omgeving en mechanische schade.
Zoek de recentste speciale aanbiedingen van producenten
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg