Auto onderdelen MONROE

Online onderdelencataloog van MONROE

De firma MONROE is ‘s werelds grootste producent van onderdelen van de ophanging van voertuigen. In 2016 vierde het merk haar honderdjarig jubileum. In de loop der jaren is het de firma niet alleen gelukt om haar positie als marktleider te handhaven, maar bleef het bovendien een van de belangrijkste innovators in dit segment. Tegenwoordig is het merk MONROE eigendom van de Amerikaanse onderneming Tenneco Automotive Group.

De historie van de firma MONROE

De historie van dit merk neemt een aanvang in 1916, als monteur en zakenman Augustus F. Meyer een firma opricht, die zich bezighoudt met inflators. Al snel vond Meyer in Charles S. McIntyre een zakenpartner, die destijds een plaatselijke dealer van de Dodge Company was. Ze gingen samen schokbrekers voor voertuigen ontwikkelen. De eerste schokdemper onder de merknaam MONROE werd geproduceerd in 1926. Sindsdien is de productie van schokdempers de belangrijkste activiteit van de firma en haar onderdelen worden als kwaliteitsstandaard gezien door veel producenten. Volgens de statistieken is 25% van alle schokdempers die wereldwijd worden verkocht van de firma MONROE.

De bedrijven van deze firma staan over de hele wereld, zoals in de Verenigde Staten, Japan, Oostenrijk, Mexico, Zuid-Amerika en Canada. In Europa bezit de dochteronderneming MONROE EUROPA vier fabrieken in België, Spanje en Groot-Brittannië. Dagelijks rollen er van de productielijnen van MONROE meer dan 90.000 schokdempers van de band en deze onderdelen worden in meer dan 150 landen op de markt gebracht.

Het merk MONROE levert originele auto-onderdelen en onderdelen voor de aftermarket. De firma voorziet autoproducenten als Audi, Ford, GM, ISUZU, Porsche, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Rover, Volkswagen, Renault, Land Rover, Nissan, Volvo en Mazda van onderdelen.

Wanneer u alleen hoogwaardige auto-onderdelen wilt hebben, schaf dan online MONROE onderdelen in onze webshop aan.

De auto-onderdelen van MONROE

 1. Schokdempers. De populairste lijnen schokdempers zijn die van de volgende merken:
  • Monroe Original. Deze schokdempers voldoen aan alle eisen voor originele uitrusting, dankzij de kenmerken en kwaliteit en hebben bovendien verbeterde dempende kwaliteiten: 15% beter in vergelijking met originele. Hierdoor worden de negatieve effecten van de slijtage van andere onderdelen van de ophanging geminimaliseerd.
  • Monroe Reflex. Door de Twin Disc technologie wordt de klep van de schokdempers geactiveerd, ook als er maar een lichte veerbeweging is. Het verbetert de wegligging van de auto.
  • Monroe Sensa-Trac. De speciale constructie van groeven en kleppen zorgt ervoor dat de wielen beter grip hebben, vooral in extreme omstandigheden. Daarnaast hebben de schokdempers een zeer goede demping bij zeer uiteenlopende temperaturen van -40C tot +120C.
  • Monroe Adventure. Dit soort schokdempers zijn specifiek voor off-road voertuigen en daarom werken ze probleemloos onder hoge belastingen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en hebben de reputatie krachtig en duurzaam te zijn.
 2. Veerpoten. De firma maakt complete veerpoten en de elementen daarvan. Elk onderdeel voldoet aan een hoge standaard voor kwaliteit en heeft een sterke merkverpakking.
 3. Bladveren, bollen, veren. Deze productgroep bevat balvormige veren. De stijfheid ervan is proportioneel evenredig met hun persen. Ze zijn goed bestand tegen zijwaartse kracht en functioneren geluidloos.
 4. Besturing en ophanging. Alle onderdelen zijn van hoogwaardig staal, aluminium en rubber. Als bescherming tegen roest gebruikt het bedrijf fosfaat of kataforese deklaag.
Zoek uw categorie
Zoekresultaten categorie
Geen overeenkomsten gevonden
Zoek de recentste speciale aanbiedingen van producenten
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg