Auto onderdelen CORTECO

Online onderdelencataloog van CORTECO

Corteco is een wereldberoemd merk auto-onderdelen uit het hoogste segment. Deze firma is een business unit en distributiecentrum van de Freudenberg-groep en levert onderdelen aan de productielijnen van de wereldwijd bekende autoproducenten en aan de markt voor reserveonderdelen. Bovendien verkoopt Corteco haar eigen onderdelen. In onze Auto-Onderdelen24.nl webshop kunt u online voordelig auto-onderdelen van Corteco aanschaffen.

De historie van Corteco

De historie van het merk Corteco ging in de jaren ’20 van start, toen Ludovico Cosso en Francesco Corte de firma Corte & Cosso begonnen: deze verkocht onderdelen voor voertuigen uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk in Italië. Het merk Corteco is in 1932 in het Italiaanse Turijn geregistreerd. In 1936 sloot de firma een contract met het Duitse Freudenberg, begon haar onderdelen te verkopen en een poosje later ging het auto-onderdelen maken door de ontwikkelingen van dat bedrijf te gebruiken.

Tegenwoordig is Corteco specialist in het maken van pakkingen, trillingscomponenten en luchtfilters. Het assortiment van de firma bevat meer dan 19.000 componenten.

Corteco heeft logistieke en productiecentrums in meer dan 15 landen en de onderdelen worden wereldwijd naar meer dan 60 landen geëxporteerd. De firma is in het bezit van een groot onderzoekscentrum voor de ontwikkeling van innovaties en technologieën.

De auto-onderdelen van Corteco

 1. Pakkingen. Corteco verkoopt Simmerring® pakkingen die wereldwijd erg in trek zijn. Deze zijn in 1929 door de ingenieurs van de firma Freudenberg ontwikkeld en zijn gedurende de productie diverse keren verbeterd. De pakkingen van Simmerring® onderscheiden zich doordat ze zeer degelijk zijn. Het assortiment onderdelen in deze categorie bestaat uit meer dan 6500 verschillende soorten pakkingen en meer dan 7000 soorten afdichtingen. De firma Corteco levert de volgende productgroepen:
  • Complete afdichtingsets voor automatische transmissies en stuurbekrachtiging. De afdichtingen van Corteco zijn opgebouwd ​​uit meerdere lagen metaal en elastomeer en kunnen om die reden tegen een hoge belasting.
  • Remslangen. De worden volgens de ISO 9001-2008 norm met betrekking tot het beheer van de kwaliteit voor systeemvereisten geproduceerd. De onderdelen zijn aan strenge druktesten onderworpen, wat een garantie vormt voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  • Olietappluggen en ringen. Deze voorkomen olielekkages.
  • Connectoren. Dit zijn met rubber beklede leidingdelen die zorgen voor een luchtdichte fitting.
 2. Vibratie regulerende onderdelen. Elk onderdeel voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard en is geschikt meer dan 27.500 automodellen. Dit assortiment bevat:
  • Katrollen. Deze zijn zowel apart als in sets met bevestigingen te verkrijgen. Ze zijn makkelijk te installeren, de duurzaamheid van riem en gordelspanner is beter en het rijcomfort wordt verhoogd.
  • Flexibele cardanaskoppelingen. Het alternatief voor het Hardy gewricht. Deze dempt de trillingen van het koppel efficiënt.
  • Bevestigingen voor de ophanging, motor, versnellingsbak en het chassis. Bij het produceren van deze componenten houdt men rekening met de specifieke eigenschappen van elk automodel en wordt maximaal comfort en veiligheid gegarandeerd.
  • Hydraulische accumulatoren. Dit zijn componenten voor het chassis, ophanging, stuurbekrachtiging, transmissie en innovatieve elektro-hydraulische remsystemen.
 3. Filters. Elke tweede van alle Europese voertuigen is hiermee uitgerust. Daarnaast levert de firma:
  • Interieurfilters. Van vieze stoffen gereinigde schone lucht zorgt ervoor dat de airconditioner langer meegaat en voorkomt dat ramen beslaan. Deze zijn onder te verdelen in standaard en koolstof. In de catalogus van de firma staan ongeveer 750 soorten filters weergegeven.
  • Motor luchtfilters. Deze verbeteren de motorprestaties en verlengen de levensduur, besparen brandstof en dringen de uitstoot van koolstofdioxide aanzienlijk terug.
Zoek uw categorie
Zoekresultaten categorie
Geen overeenkomsten gevonden
Koppeling
Riemschijven / Tandwielen
Wielaandrijving
Zoek de recentste speciale aanbiedingen van producenten
Winkelwagentje
#
Uw winkelkarretje is leeg